۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر -
4:27:55
ویژه همکاران | English
 
مطالب جالب و خواندنی
مرکز فرماندهی مدیریت مصرف برق ایجاد کنیم.با رعایت الگوی مصرف یک سوم نیروگاه‌های کشور اضافه است

تاریخ ایجاد   سه شنبه 17 تير 1393  تعدادمشاهده  1956 بازگشت

 رشد مصرف انرژی در سه‌ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته 8.6 درصد بوده است درحالی‌که در سه‌ماهه اول سال 92 نسبت به سال 91 این میزان رشد 2.5درصد بوده است.


مدیرعامل توانیر گفت: ما در حال حاضر 30 میلیون مشترک داریم که سالانه 1.5 میلیون مشترک نیز اضافه می‌شود که برای این میزان رشد مصرف باید الگوی مصرف را به‌طور واقعی پیاده کنیم تا به‌جایی برسیم که رشد مصرف مهارشده چرا درصورتی‌که درست مصرف کنیم یک‌سوم نیروگاه‌های احداث‌شده در حال حاضر اضافه است.
به گزارش خبرنگار ایرنا همایون حائری مدیرعامل توانیر در نشست خبری با اشاره به اینکه کشور مایکی از پرمصرف‌ترین کشورهای دنیا است گفت: ما باید روی مدیریت تقاضا و مصرف کارکنیم تا رشد مصرف منطقی‌تر شود.
وی با اشاره به اینکه مصرف انرژی در کشور ما سه برابر از میانگین جهانی بیشتر است گفت: میزان بالای مصرف برق در ایران به موضوعات فرهنگی و قیمت ارزان برق در کشور بازمی‌گردد.
وی با تأکید بر اینکه باید روی مدیریت مصرف کار شود گفت: ما باید بتوانیم استانداردها را تغییر دهیم تا به جایگاه اصلی در مصرف برق برسیم.
وی در خصوص توصیه‌هایی که درزمینهٔ مصرف برق در مقایسه بااینکه این توصیه‌ها درزمینهٔ مصرف در مخابرات جایگاهی ندارد توضیح داد: در صنعت برق فعل‌وانفعالات فیزیکی صورت می‌گیرد و پای منابع سوخت در میان است ضمن اینکه مخابرات ارتباط چندانی با منابع ملی ندارد.
حائری ادامه داد: باید مرکز فرماندهی مدیریت تقاضا ایجاد شود تا بتوانیم رشد مصرف برق را منطقی‌تر کنیم.
وی با اشاره به اینکه در کشورهای توسعه‌یافته رشد مصرف انرژی منفی است اظهار داشت: در سال جاری رشد مصرف انرژی در کشور ما به 8.6 درصد افزایش‌یافته است یعنی ما باید بتوانیم سالانه 4000 مگاوات نیروگاه جدید برای این میزان رشد مصرف احداث کنیم. 
حائری گفت: در حال حاضر مصرف انرژی در کشور به ازای هر نفر 25 هزار و 400 کیلووات ساعت است که نسبت به کشورهای پیشرفته 3 برابر بالاتر است
 

در صورت مدیریت مصرف یک‌سوم نیروگاه‌های احداث‌شده اضافه است

وی تصریح کرد: ما در حال حاضر 30 میلیون مشترک داریم که سالانه 1.5 میلیون مشترک نیز اضافه می‌شود که برای این میزان رشد مصرف باید الگوی مصرف را به‌طور واقعی پیاده کنیم تا به‌جایی برسیم که رشد مصرف مهارشده چراکه یک‌سوم نیروگاه‌های احداث‌شده در حال حاضر اضافه است.
وی بابیان اینکه شرایط برق کشور در وضعیت مرزی قرار دارد تصریح کرد: در سال جاری تعمیراتی در بخش نیروگاهی داشتیم که در این خصوص 81 هزار مگاوات تعمیرات از شهریور سال گذشته آغاز و به سرانجام رسید.
وی در ادامه به گرمای زودرس و درجه حرارت بالای سال جاری اشاره کرد و گفت: گرمای هوا باعث شد در بعضی نقاط تهران 20درصد رشد مصرف برق داشته باشیم اما آمادگی نیروگاه‌ها این رشد مصرف را جبران کرده و کمبودی تاکنون نداشته‌ایم اما اگر نتوانیم الگوی مصرف را پیاده کنیم در سال‌های آینده دچار مشکل می‌شویم که در این زمینه لزوم کار فرهنگی و تشویق مردم به مدیریت مصرف را می‌طلبد.
وی خاطرنشان کرد: باید تفاهم‌نامه همکاری با آموزش‌وپرورش درزمینهٔ گنجاندن مدیریت مصرف در کتب درسی تا مقطع دانشگاهی ادامه یابد و این مدیریت نهادینه‌شده تا در سال‌های آتی به مشکل برنخوریم.
وی در خصوص توصیه‌هایی که درزمینهٔ عدم استفاده از کولرهای گازی می‌شود اظهار داشت: توصیه مسئولین برق به استفاده از کولرهای آبی به این دلیل است که این کولرها کمتر از 1درصد کل مصرف آب را استفاده می‌کنند بنابراین بهتر است به‌جای کولرهای گازی از این وسیله سرمایشی استفاده شود. زیرا به‌صرفه‌تر از گاز است.
مدیرعامل توانیر همچنین درزمینهٔ cchp توضیح داد: این سیستم به‌صورت پایلوت در آذربایجان، مشهد، گیلان و کیش در حال انجام است و عملکرد آن بدین نحو است که هم گرما، سرما و برق تولیدمی کنند اما باید ساختار آن توسط مصرف‌کننده اجرایی شود. ضمن اینکه تا زمانی که قیمت برق ارزان است تمایلی به سرمایه‌گذاری در این خصوص دیده نمی‌شود.
 

برنامه برای حذف سوخت فسیلی از نیروگاه‌ها

حائری در پاسخ به خبرنگار ایرنا درزمینهٔ اینکه آیا برنامه‌ای جهت حذف نیروگاه‌های با مصرف سوخت فسیلی داریم یا خیر گفت: طبق برنامه و مذاکراتی هم که با وزارت نفت انجام‌شده مقرر داشتیم که هر چه بیشتر از سوخت مایع جدا شویم و ارتباط با سوخت فسیلی کم شود و در این زمینه با نظارت محیط‌زیست پیگیر حذف سوخت مایع از نیروگاه‌ها هستیم.
 

نیروگاه‌های برقابی در زمان پیک مصرف استفاده می‌شوند

وی همچنین در پاسخ به اینکه با توجه به کم‌آبی‌ها آیا برنامه‌ای برای نیروگاه‌های برق‌آبی در نظر گرفته‌شده یا خیر تصریح کرد: از نیروگاه‌های برق‌آبی زمانی که کمبود برق و پیک بار مصرف وجود دارد استفاده می‌شود و به‌صورت بیس از این نیروگاه‌ها استفاده نمی‌شود.حائری در خصوص احداث نیروگاه توسط بخش خصوصی نیز گفت: برنامه دولت این است که درزمینهٔ احداث نیروگاه اقدامی نداشته باشد و نیروگاه‌های آینده توسط سرمایه‌گذاران بخش خصوصی احداث خواهد شد.
وی در ادامه به بحث رشد مصرف انرژی در سه‌ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته اشاره کرد و گفت: در این مدت ما 8.6 درصد رشد انرژی داشته‌ایم درحالی‌که در سه‌ماهه اول سال 92 نسبت به سال 91 این میزان رشد 2.5درصد بوده است.حائری در خصوص صادرات برق نیز خاطرنشان کرد: صادرات برق جز مباحث ملی است و ما با تمام کشورهایی که مرز خاکی داریم امکان صادرات و واردات برق‌داریم لذا نباید به این مبحث نگاه اقتصادی داشته باشیم.
وی ادامه داد: در سه‌ماهه اول سال جاری 2 تا 2.5 میلیارد کیلووات ساعت صادرات برق داشته‌ایم که درآمد حاصل از آن بیش از یک میلیارد دلار بوده است که ما به کشورهای عراق، پاکستان، ترکیه و افغانستان برق صادر می‌کنیم و از ارمنستان و ترکمنستان نیز واردات داریم.
 

21هزار میلیارد بدهی برق به بخش خصوصی

حائری میزان بدهی‌های برق را 21 هزار میلیارد اعلام کرد و گفت: رقم بدهی‌های ما به تولیدکنندگان، پیمانکاران و بانک‌ها بالاست و لذا از ابتدای سال سعی کرده‌ایم که پرداخت بدهی‌ها را در اولویت قرار دهیم و در این زمینه پرداخت‌ها به بخش خصوصی با جدیت بیشتری دنبال می‌شود.
وی در خصوص خاموشی‌های پراکنده نیز گفت: بیش از 90درصد خاموشی‌ها به گرمای هوا و استمرار آن بازمی‌گردد به‌طوری‌که در 8 تیرماه 93 مصرف برق در تهران نسبت به مدت مشابه سال قبل 20 درصد رشد داشته و حتی در برخی نقاط که ساخت‌وساز بیشتر بوده میزان رشد به 35 درصد رسیده است که مهم‌ترین دلیل آن افزایش درجه حرارت و فشار به ترانس و کابل‌ها و حتی ذوب شدن ارتباطات سیم‌ها بوده است.وی ادامه داد: رشد مصرف 35درصدی در یک نقطه در هیچ جای دنیا مرسوم نیست که این مسئله به شرایط غیرعادی گرمای هوا در تهران وعدم مدیریت مصرف و همچنین آسیب‌دیدگی تجهیزات بازمی‌گردد.
مدیرعامل توانیر تصریح کرد: ما باید حدود 54 هزار مگاوات ظرفیت نصب‌شده داشته باشیم تا با رشد مصرف 4 هزار مگاواتی سالانه را پوشش دهیم و همچنین بتوانیم هزار مگاوات ذخیره کنیم تا به مشکل برنخوریم.وی ادامه داد: ما امسال نفقط توانستیم 2 هزار مگاوات وارد مدار کنیم اما روی افزایش راندمان بار قدیمی کار شد تا کمبودها جبران شود.
 

میزان تلفات برق به زیر 10 درصد می‌رسد

وی در خصوص میزان تلفات برق نیز اظهار داشت: هدر رفت برق طی 5 یا 6 سال گذشته 23 درصد بود که با اقداماتی که در سال‌های اخیر انجام‌شده که کابل خود نگهدار و اقدامات مهندسی ازجمله آن‌هاست امسال این میزان تلفات به 15 تا 16 درصد رسیده است.وی خاطرنشان کرد: باکار جهادی و همچنین اقدامات مهندسی و تخصصی میزان تلفات برق برای سال 94 به زیر 10 درصد خواهد رسید.
 

مشکلی بابت تأمین سوخت نیروگاه‌ها نداریم

حائری در خصوص اظهارنظرهایی مبنی بر عدم تأمین سوخت نیروگاه‌ها از سوی وزارت نفت گفت:سالانه در داخل کشور حدود 65 میلیارد مترمکعب سوخت معادل در نیروگاه‌های برق استفاده می‌شود لذا  نیاز است که سالانه 4 هزار مگاوات به ظرفیت تولید برف کشور اضافه‌شده که درنتیجه تأمین سوخت نیز با مشکل مواجه می‌شود. 
وی ادامه داد: وزارت نفت اعلام کرده که در سال جاری به‌جای سوخت مایع گاز به نیروگاه‌ها می‌دهد که تاکنون این اقدام به‌درستی انجام‌شده و ما مشکلی ازلحاظ تأمین سوخت نداشته‌ایم و از ابتدای سال جاری تأمین سوخت به‌مراتب بهتر از سال‌های گذشته صورت گرفته است اما با توجه به اینکه رشد بالای مصرف برق داشته‌ایم از مخازن سوخت مایع نیز استفاده کرده‌ایم.

نظرات در مورد:مرکز فرماندهی مدیریت مصرف برق ایجاد کنیم.با رعایت الگوی مصرف یک سوم نیروگاه‌های کشور اضافه است

نام شما:
نظر شما:
افزودن نظر