به گزارش دفتر روابط عمومی سازمان بهره وری انرژی ایران (به نقل از سایت عرش نیوز):محققان دانشگاه استنفورد آمریکا نمونهای از یک باتری ساختهاند که با میکروب کار میکند، میکروبهایی که ضمن هضم مواد آلی، برق تولید میکنند. این دانشمندان مدعی هستند باتری میکروبی میتواند بخشی از برق مصرفی تصفیه آب را جبران کند.براساس این گزارش در حال حاضر نمونه اولیه باتری ساخته شده توسط دانشگاه استنفورد به اندازه یک باتری کوچک است و مانند لوازم آزمایش شیمی شامل دو الکترود مثبت و منفی در یک بطری آب فاضلاب است. دانشمندان از سالها پیش از وجود میکروبی به نام اکزو الکتروژنیک مطلع بودند اورگانیسمی که در محیط عاری از هوا زندگی میکند و توانایی واکنش نشان دادن با کانی های اکسیده را دارد.به نقل از این گزارش تاکنون چندین گروه تحقیقات سعی کرده است از این میکروبها به عنوان زیست ژنراتور استفاده کنند اما تمامی این تلاشها ناکام مانده است . اما محققان دانشگاه استنفورد توانستهاند با یک طراحی کارآمد و ساده باکتریها را به کار گیرند.
بنابراین گزارش، در الکترود منفی این باتری کلونیهایی از میکروبهای متصل به رشتهای کربنی که به عنوان رساناهای برقی کارآمد کار میکنند، قرار داده شد و محققان با استفاده از اسکن میکروسکوپ الکترونی دریافتند این میکروبها برای تخلیه الکترونهای اضافی خود نانو سیم هایی را شکل دادهاند.همانطور که این میکروبها ماده آلی را تجزیه و آن را به سوخت زیستی تبدیل میکنند الکترونهای اضافی رشتههای کربنی جریان یافته به قطب مثبت به تدریج اکسید نقره را به نقره کاهش داده و در این فرایند الکترون یدکی ذخیره میشود.
این گزارش میافزاید: مهندسان تخمین میزنند که باتری میکروبی میتواند حدود 3 درصد از انرژی بالقوه قرار گرفته در فاضلاب را بیرون بکشد. این شیوه دقیقاً به اندازه سلولهای خورشیدی در تولید برق اثربخش و موثر است.
منبع:سازمان بهره وری انرژی (سابا)